Denmark United-Kingdom Germany
Denmark United-Kingdom Germany

Om Blokhus By Camping

Pladsen i dag

profil

Vi, Inge og Karsten, overtog Blokhus By Camping I December 2014, og vi er kun de 5. ejere i campingpladsens lange historie. Vi er begge sidst i 40´erne/ først i 50’erne og var, før vi overtog denne dejlige campingplads, forpagtere på en anden campingplads i Danmark.

Når vi i dag ejer og driver vores egen campingplads, er det en drøm der er gået i opfyldelse. Vores primære formål med campinglivet er at skabe rammerne, og så skal vores gæster selv fylde ud med indhold. Glade og smilende kunder – gør os glade og smilende.

Smil – det smitter!

 

Pladsens historie

I dag fremstår Blokhus By Camping som en af Danmarks bedste campingpladser.

Ja, det ér flot at påstå vores campingplads er blandt landets bedste. Men det er den fordi:

I vinteren 2016/2017 blev Fællesstuen vandskuret og malet.

I 2016 blev det gamle fyr udskiftet med et nyt og mere driftsikkert fyr. Der blev udskriftet fliser på arealerne rundt om servicebygningen. Udlejningsbadeværelserne blev malet og frisket op. Verandaerne på alle hytterne blev malet. En del hytter blev malet indvendigt.

I foråret 2015 fik alle hytterne nyt køkken og en del af el-standerne ude på campingpladsen blev renoveret. Inden sæson start 2015 nåede vi også at få fældet en del af de gamle nåletræer. De var blevet for høje og var begyndt at se visne og dårlige ud. Nu, hvor bladene er på træerne, får eg og bøg masser af lys og luft til at tage sig godt ud. I løbet at de kommende vintre, bliver flere af de gamle træer fjernet og nye vil blive plantet. Blokhus By Camping skal blive ved med at være en “skov”-plads  med læ til de fleste. I løbet af efterår og vinter 2015/2016 vil en del af enhederne blive renoveret, således at flere enheder får en mere tidsvarende størrelse.

Swimmingpoolen fik foråret 2015 en “make-over” og fremstår nu fin og indbydende – både for de, som vil bade i poolen og for de, som vil solbade på de opstillede liggestole.

Til højsæsonen var vi også klar til at åbne en ekstra afdeling med bad/toiletter. I gennem nogle år havde bad/toilet afdelingen ved poolen stået ubenyttet hen. Vi fik skuret årenes skidt væk og sat en varmkilde ind. Så nu er der igen varmt vand i bruserne i “Gul afdeling”.

Minigolf-banen blev samme år tilpasset, så den er betydelig mere spille-venlig for alle. Vi brugte stammerne, fra træerne vi fældede om vinteren, til bander og afgrænsninger mellem minigolf-banens 9 huller.

I 2008 blev der etableret nye køkkenfaciliteter, så der i dag er moderne faciliteter indenfor både køkken og bad.

I 2005/2006 blev toilet- og badefaciliteter ombygget, så de svarer til kravene for en 5 stjernet campingplads.

Se i øvrigt denne artikel, der blev skrevet i forbindelse med, at det originale reglement var blevet afleveret.Udklip fra lokalavisen sydvestvendsyssel 04august2015

Blokhus By Camping har med sikkerhed eksisteret siden 1947, hvor politimesteren i Nørresundby den 28. januar underskrev det første reglement for lejrslagning i teltlejren i Blokhus. Datidens reglement ligner på mange måder nutidens reglement hvad angår ro på pladsen, hensyntagen til de andre campister, forbud mod løse hunde  samt at en hver anvisning eller forordning fra inspektørens side nøje skal følges, for at undgå bortvisning. Dengang skulle man købe halm til sengeleje af campingpladsens inspektør, men det var strengt forbudt at videresælge eller at overlade det til andre ved afrejse. Brugt halm skulle afleveres til inspektøren til destruering. Det originale reglement fra 1947 kan ses hos Engssamlingen i Saltum.

 

1953

1960 Luft foto fra 1960’erne

Som det fremgår af billedet fra egnssamlingen i Saltum, er der sket meget siden etableringen i 1947. Da Blokhus altid har været et populært feriemål på grund af beliggenheden mellem en af Danmarks bedste badestrande og Blokhus Klitplantage er pladsen på et tidspunkt blevet udvidet til næsten dobbelt størrelse. På campingpladsen er der løbende blevet etableret nye og mere tidssvarende faciliteter.